Autismikoirakurssit 2023

Autismikoirakurssit 2023 pidetään Satakunnassa, Eurajoen Kristillisellä Opistolla www.eko.fi
Kurssit yhteistyössä järjestää Suomen Autismikoira ry ja SKH-palvelut. 

Kursseja järjestetään kaksi; Autismikoirakurssi 2023 Kevät, joka alkaa helmikuussa 2023 sekä Autismikoirakurssi 2023 Syksy, joka alkaa elo-syyskuussa. Tarkemmat alkamisajat ja hakuohjeet tulossa myöhemmin. 

Autismikoirakurssi 2023 Kevät

Autismikoira Kimba
Kuva Sanna Vuorinen Photography

Haku Autismikoirakurssille 2023 Kevät on auki!

 

Haemme helmikuussa 2023 Eurajoella, Satakunnassa alkavalle autismikoirakurssille perheitä, joissa on yhdellä tai useammalla lapsella autismin kirjon diagnoosi/epäily tai muita neuropsykiatrisia haasteita. Perheessä tulee olla koira tai perheeseen ollaan hankkimassa koiraa.

Autismikoira on vanhempien apuväline, jonka tehtävä on avustaa perheen arjessa. Autismikoira on vanhemman avustaja lapsen hoidon ja valvonnan suhteen. 

 Autismikoirakurssilla opetamme vanhempia kouluttamaan koiraa. Sisällytämme koulutukseen ne asiat ja tehtävät, joista on tutkimustiedon mukaan saatu koiran käytöstä paras hyöty. Teemme yhteistyötä brittiläisen Dogs For Good – organisaation kanssa, jolla on autismikoirien koulutuksesta useiden kymmenien vuosien kokemus.

Kurssiin kuuluu 10 koulutuspäivää, jotka jakaantuvat viiteen viikonloppuun vuoden 2023 aikana, joista ensimmäinen helmikuussa. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Ensimmäinen koulutusviikonloppu on kaikille kokonaan etäopetuksessa, muut koulutusviikonloput lähiopetuksessa. 

Kurssilaisilla on koko kurssin ajan (noin 8 kk) koulutustuki. Lähiviikonlopuilla mukana on koiran koulutuksesta vastaava vanhempi tai vanhemmat. Kurssin lähipäivät järjestetään Eurajoella, Satakunnassa.

 Kurssille osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Mukaan mahtuu 6-12 perhettä. Ensiarvoisen tärkeää on koko perheen sitoutuminen koiran koulutukseen sekä koiran sopivuus tehtävään – mitä nuorempi koira on, sen parempi. Mikäli koiraa ei vielä ole perheessä, autamme mielellämme koiran hankinnassa. Jokainen kurssille tulija sitoutuu suorittamaan myös koiran lopputarkastuksen, joka tehdään jokaiselle koiralle yksilöllisessä vaiheessa. Kurssin tavoitteena on kouluttaa koirasta työssä aktiivisesti toimiva autismikoira, joka käyttäytyy yhteiskuntakelpoisesti.

 Kurssin hinta on 2 200,00 € (sis. alv 24%). Kurssin hinta sisältää lähipäivien koulutuksen, materiaalit sekä kurssin ajan koulutustuen Google Classroomin välityksellä. Kurssi on mahdollista maksaa myös osissa. Kurssi on yhtenäinen kokonaisuus, joka maksetaan kokonaisuudessaan, vaikka ei osallistuisi koulutuspäiviin. Poissaolon voi suorittaa korvaavana tapauskohtaisesti annettavien etätehtävien ja videonäyttöjen kautta.

Kurssin järjestää Suomen Autismikoira ry, käytännön järjestelyistä vastaa SKH-palvelut. 

Kurssin järjestelyistä vastaa Susanna Hämäläinen (SKH-palvelut). Autismikoira ry:n osalta järjestelyistä vastaa Kaarina Strandberg. 

Kurssin vastuukouluttajana toimii Susanna Hämäläinen (eläintenkouluttaja at, neuropsykiatrinen valmentaja, ratsastuksenopettaja, eläinavusteisen toiminnan eläinten kouluttamisen asiantuntija)

Suomen Autismikoira ry:n kouluttajina toimivat:
Pääkouluttaja / Leena Rajala (erityislastentarhanopettaja ja avustajakoirakouluttaja)
Vastuukouluttaja ja kurssikoordinaattori / Susanna Hämäläinen (ks. yllä)
Vastuukouluttaja / Kaarina Strandberg (eläintenkouluttaja at, eläintenhoitaja, eläinavusteisen toiminnan eläinten kouluttamisen asiantuntija)
Kouluttaja Sanna Vuorinen (eläintenkouluttaja at, eläintenhoitaja)
Apukouluttaja Sara Palo (klinikkaeläintenhoitaja)

Hakeminen Autismikoirakurssille tapahtuu hakulomakkeella. Lomake löytyy osoitteesta https://www.skh-palvelut.fi/452255365 

Hakemukset kurssille lähetetään osoitteeseen koulutus@skh-palvelut.com . Huomioithan, että täytämme kurssia hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Hakuaika on auki 1.10.2022 asti. 

Hakemukset sekä kysymykset : koulutus@sh-palvelut.com    
Lisätietoa Autismikoirasta https://autismikoira.fi/  

Tervetuloa Autismikoirakurssille 2023 Kevät!

 

_Hakemus avustavan koiran koulutukseen _ SKH-palvelut 2022-2023

_Hakemus avustavan koiran koulutukseen _ SKH-palvelut 2022 (1)