Autismikoirakurssi 2022 Eurajoki

Autismikoiria on koulutettu Suomessa vuodesta 2017 alkaen. Koirilla ei ole vielä virallisia hyötykoiran oikeuksia, mutta tavoitteena on saada autismikoiralle virallinen hyötykoirastatus tulevaisuudessa.

HAKUAIKA 2022 KURSSILLE ON PÄÄTTYNYT. HAKU HELMIKUUSSA ALKAVALLE AUTISMIKOIRAKURSSI 2023 KEVÄT ON AVOINNA. Katso lisää https://www.skh-palvelut.fi/452275914 

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa on yhdellä tai useammalla lapsella autismin kirjon diagnoosi/epäily ja perheessä on koira tai perheeseen ollaan hankkimassa koiraa.

Autismikoira on vanhempien apuväline, jonka tehtävä on avustaa perheen arjessa. Autismikoira on vanhemman avustaja lapsen hoidon ja valvonnan suhteen. 

 Autismikoirakurssilla opetamme vanhempia kouluttamaan koiraa. Sisällytämme koulutukseen ne asiat ja tehtävät, joista on tutkimustiedon mukaan saatu koiran käytöstä paras hyöty. Teemme yhteistyötä brittiläisen Dogs For Good – organisaation kanssa, jolla on autismikoirien koulutuksesta useiden kymmenien vuosien kokemus.

Kurssiin kuuluu 10 opiskelupäivää, jotka jakaantuvat viiteen viikonloppuun vuoden 2022 aikana, joista ensimmäinen syyskuussa. Kurssilaisilla on koko kurssin ajan (noin 8 kk) koulutustuki.
Ensimmäinen kurssiviikonloppu on etänä Google Meetin välityksellä, muut lähiopetuksena. Lähiviikonlopuilla mukana on koiran koulutuksesta vastaava vanhempi tai vanhemmat. Kurssin lähipäivät järjestetään Eurajoella, Satakunnassa.

 Kurssille osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Mukaan mahtuu 7-12 perhettä. Ensiarvoisen tärkeää on koko perheen sitoutuminen koiran koulutukseen sekä koiran sopivuus tehtävään – mitä nuorempi koira on, sen parempi! Mikäli koiraa ei vielä ole perheessä, autamme mielellämme koiran hankinnassa! Jokainen kurssille tulija sitoutuu suorittamaan myös koiran lopputarkastuksen, joka tehdään jokaiselle koiralle yksilöllisessä vaiheessa. Kurssin tavoitteena on kouluttaa koirasta työssä aktiivisesti toimiva autismikoira, joka käyttäytyy yhteiskuntakelpoisesti.

 Kurssin hinta on 2000,00 € (sis. alv 24%). Kurssin hinta sisältää koulutuspäivien koulutuksen, etätapaamisia ja etäluentoja koulutusviikonloppujen välissä, materiaalit, koulutusvälineitä sekä kurssin ajan koulutustuen Google Classroomin välityksellä. Kurssihinta maksetaan viidessä osassa, kuukautta ennen lähiviikonloppua. Kurssi on yhtenäinen kokonaisuus, joka laskutetaan kokonaisuudessaan, vaikka ei osallistuisi koulutuspäiviin. Poissaolon voi suorittaa korvaavana tapauskohtaisesti annettavien etätehtävien ja videonäyttöjen kautta.

Kurssin järjestävät Suomen Autismikoira ry ja SKH-palvelut yhteistyössä. Vastuukouluttajina toimivat: Leena Rajala (erityislastentarhanopettaja ja avustajakoirakouluttaja), Susanna Hämäläinen (eläinavusteisen toiminnan eläintenkouluttaja, ratsastuksenopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja) sekä Kaarina Strandberg (eläinavusteisen toiminnan eläintenkouluttaja, eläintenhoitaja) ja 2. kouluttajina Sanna Vuorinen (eläintenkouluttaja, eläintenhoitaja) ja Sara Palo (klinikkaeläintenhoitaja ja eläintenkouluttajaopiskelija). Kurssiviikonlopussa on aina paikalla vastuukouluttaja ja aihepiiristä riippuen 2. kouluttaja.

Kurssiin sisältyy asiantuntijaluentoja, mm. Koiran käyttäytyminen; Katriina Tiira,FT (Smart Dog Oy) ja Koulutuksen rakenne; Leena Rajala, Autismikoira ry:n pääkouluttaja 

Kurssin käytännönjärjestelyistä vastaa SKH-palvelut / Susanna Hämäläinen. Autismikoira ry:n osalta järjestelyistä vastaa Kaarina Strandberg. 

Hakeminen Autismikoirakurssille tapahtuu vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella. Hakemukset kurssille (max 1 A4) lähetetään osoitteeseen susanna.hamalainen@skh-palvelut.com. Huomioithan, että täytämme kurssia hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Sisällytä hakemukseesi ainakin seuraavat tiedot:

  • Mitä odotat kurssilta?

  • Miksi ajattelet perheesi hyötyvän koulutuksesta?

  • Kerro perhetilanteesta

  • Lapsen tiedot (mahdollinen diagnoosi, ikä, muuta huomioitavaa)

  • Koiran tiedot (rotu, ikä, sukupuoli)

  • Kerro omasta koirankoulutuskokemuksestasi

Hakuaika on auki 30.6.2022 asti. 

Hakemukset sekä kysymykset : koulutus@skh-palvelut.com 
Lisätietoa Autismikoirasta https://autismikoira.fi/  

Tervetuloa Autismikoirakurssille 2022 Eurajoki!

Autismikoira ry pidättää oikeuden muutoksiin © 2022