Autismikoirakurssi 2022 Eurajoki

Autismikoiria on koulutettu Suomessa vuodesta 2017 alkaen. Koirilla ei ole vielä virallisia hyötykoiran oikeuksia, mutta tavoitteena on saada autismikoiralle virallinen hyötykoirastatus tulevaisuudessa.

Haemme elokuussa 2022 Eurajoella, Satakunnassa alkavalle autismikoirakurssille perheitä, joissa on yhdellä tai useammalla lapsella autismin kirjon diagnoosi/epäily ja perheessä on koira tai perheeseen ollaan hankkimassa koiraa.

Autismikoira on vanhempien apuväline, jonka tehtävä on avustaa perheen arjessa. Autismikoira on vanhemman avustaja lapsen hoidon ja valvonnan suhteen. 

 Autismikoirakurssilla opetamme vanhempia kouluttamaan koiraa. Sisällytämme koulutukseen ne asiat ja tehtävät, joista on tutkimustiedon mukaan saatu koiran käytöstä paras hyöty. Teemme yhteistyötä brittiläisen Dogs For Good – organisaation kanssa, jolla on autismikoirien koulutuksesta useiden kymmenien vuosien kokemus.

Kurssiin kuuluu 10 lähiopiskelupäivää, jotka jakaantuvat viiteen viikonloppuun vuoden 2022 aikana, joista ensimmäinen helmikuussa. Kurssilaisilla on koko kurssin ajan (noin 8 kk) koulutustuki. Lähiviikonlopuilla mukana on koiran koulutuksesta vastaava vanhempi tai vanhemmat. Kurssin lähipäivät järjestetään Eurajoella, Satakunnassa.

 Kurssille osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Mukaan mahtuu 7-10 perhettä. Ensiarvoisen tärkeää on koko perheen sitoutuminen koiran koulutukseen sekä koiran sopivuus tehtävään – mitä nuorempi koira on, sen parempi! Mikäli koiraa ei vielä ole perheessä, autamme mielellämme koiran hankinnassa! Jokainen kurssille tulija sitoutuu suorittamaan myös koiran lopputarkastuksen, joka tehdään jokaiselle koiralle yksilöllisessä vaiheessa. Kurssin tavoitteena on kouluttaa koirasta työssä aktiivisesti toimiva autismikoira, joka käyttäytyy yhteiskuntakelpoisesti.

 Kurssin hinta on 2000,00 € (sis. alv 24%). Kurssin hinta sisältää lähipäivien koulutuksen, materiaalit sekä kurssin ajan koulutustuen Google Classroomin välityksellä. Kurssihinta maksetaan viidessä osassa, kuukautta ennen lähiviikonloppua. Kurssi on yhtenäinen kokonaisuus, joka laskutetaan kokonaisuudessaan, vaikka ei osallistuisi lähipäiville. Poissaolon voi suorittaa korvaavana tapauskohtaisesti annettavien etätehtävien ja videonäyttöjen kautta.

Kurssin järjestävät Suomen Autismikoira ry ja SKH-palvelut yhteistyössä. Kouluttajina toimivat: Leena Rajala (erityislastentarhanopettaja ja avustajakoirakouluttaja), Susanna Hämäläinen (eläinavusteisen toiminnan eläintenkouluttaja, ratsastuksenopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja), Kaarina Strandberg (eläinavusteisen toiminnan eläintenkouluttaja, eläintenhoitaja) ja apukouluttajana Sanna Vuorinen (eläintenkouluttaja, eläintenhoitaja).

Kurssiin sisältyy asiantuntijaluentoja, mm. Koiran käyttäytyminen; Katriina Tiira,FT (smartDOG) ja Koulutuksen rakenne; Leena Rajala, Autismikoira ry:n pääkouluttaja 

Kurssin järjestelyistä vastaa Susanna Hämäläinen (SKH-palvelut). Autismikoira ry:n osalta järjestelyistä vastaa yhdistyksen Pj, Kaarina Strandberg. 

Hakeminen Autismikoirakurssille tapahtuu vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella. Hakemukset kurssille (max 1 A4) lähetetään osoitteeseen susanna.hamalainen@skh-palvelut.com. Huomioithan, että täytämme kurssia hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Sisällytä hakemukseesi ainakin seuraavat tiedot:

  • Mitä odotat kurssilta?

  • Miksi ajattelet perheesi hyötyvän koulutuksesta?

  • Kerro perhetilanteesta

  • Lapsen tiedot (mahdollinen diagnoosi, ikä, muuta huomioitavaa)

  • Koiran tiedot (rotu, ikä, sukupuoli)

  • Kerro omasta koirankoulutuskokemuksestasi

Hakuaika on auki 1.4.2022 asti. 

Hakemukset sekä kysymykset : koulutus@autismikoira.fi    
Lisätietoa Autismikoirasta https://autismikoira.fi/  

Tervetuloa Autismikoirakurssille 2022!

Autismikoira ry pidättää oikeuden muutoksiin © 2021