AUTISMIKOIRAKURSSIT

Vaikka hakuaika seuraavalle alkavalle autismikoirakurssille on päättynyt, voit silti lähettää hakemuksen. Aloitamme uuden kurssin heti, kun kurssi tulee täyteen. 

Suomen Autismikoira ry:n toimintaan voit käydä tutustumassa osoitteessa https://autismikoira.fi/ 

Lisätietoja saat sähköpostilla info@autismikoira.fi tai susanna.hamalalainen@skh-palvelut.com 

AUTISMIKOIRAKURSSI 2021

Autismikoiria on koulutettu Suomessa vuodesta 2017 alkaen. Koirilla ei ole vielä virallisia hyötykoiran oikeuksia, mutta tavoitteena on saada autismikoiralle virallinen hyötykoirastatus tulevaisuudessa.

Haku autismikoirakurssille on auki!

Haemme syksyllä 2021 alkavalle autismikoirakurssille perheitä, joissa on yhdellä tai useammalla lapsella autismin kirjon diagnoosi/epäily ja perheessä on koira tai perheeseen ollaan hankkimassa koira kevään/kesän/syksyn 2021 aikana.

Autismikoira on vanhempien apuväline, jonka tehtävä on avustaa perheen arjessa. Autismikoira on vanhemman avustaja lapsen hoidon ja valvonnan suhteen. 

 Autismikoirakurssilla opetamme vanhempia kouluttamaan koiraa. Sisällytämme koulutukseen ne asiat ja tehtävät, joista on tutkimustiedon mukaan saatu koiran käytöstä paras hyöty. Teemme yhteistyötä brittiläisen Dogs For Good – organisaation kanssa, jolla on autismikoirien koulutuksesta useiden kymmenien vuosien kokemus.

Kurssiin kuuluu 10 lähiopiskelupäivää, jotka jakaantuvat viiteen viikonloppuun syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana. Kurssilaisilla on koko kurssin ajan (noin 8 kk) koulutustuki. Lähiviikonlopuilla mukana on koiran koulutuksesta vastaava vanhempi tai vanhemmat. Kurssin lähipäivät järjestetään Lounais-Suomessa.

 Kurssille osallistujat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Mukaan mahtuu 6-12 perhettä. Ensiarvoisen tärkeää on koko perheen sitoutuminen koiran koulutukseen sekä koiran sopivuus tehtävään – mitä nuorempi koira on, sen parempi! Mikäli koiraa ei vielä ole perheessä, autamme mielellämme koiran hankinnassa! Jokainen kurssille tulija sitoutuu suorittamaan myös koiran lopputarkastuksen, joka tehdään jokaiselle koiralle yksilöllisessä vaiheessa. Kurssin tavoitteena on kouluttaa koirasta työssä aktiivisesti toimiva autismikoira, joka käyttäytyy yhteiskuntakelpoisesti.

 Kurssin hinta on 2000,00 € (sis. alv 24%). Kurssin hinta sisältää lähipäivien koulutuksen, materiaalit sekä kurssin ajan koulutustuen Facebook-ryhmän välityksellä. Kurssihinta maksetaan viidessä osassa, kuukautta ennen lähiviikonloppua. 

Kurssin järjestävät Suomen Autismikoira ry ja SKH-palvelut yhteistyössä. Kouluttajina toimivat: Leena Rajala (erityislastentarhanopettaja ja avustajakoirakouluttaja), Susanna Hämäläinen (eläintenkouluttaja (AT), eläinavusteisen toiminnan eläintenkouluttaja (AT) ja ratsastuksenopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja-opiskelija), Kaarina Strandberg (eläintenkouluttaja (AT), eläintenhoitaja) ja apukouluttajana Sanna Vuorinen (eläintenhoitaja, eläintenkouluttajaopiskelija).

Kurssiin sisältyy asiantuntijaluentoja, mm. Koiran käyttäytyminen; Katriina Tiira,FT (smartDOG) ja Koira perheen voimavarana; psykoterapeutti Sanna Suonpää (Terapia- ja hyvinvointipalvelu Auroosa)

Kurssin järjestelyistä vastaa Susanna Hämäläinen (SKH-palvelut) ja Autismikoira ry:n osalta yhdistyksen Pj, Kaarina Strandberg. 

 Hakeminen Autismikoirakurssille tapahtuu vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella. Hakemukset kurssille (max 1 A4) lähetetään osoitteeseen susanna.hamalainen@skh-palvelut.com . Huomioithan, että täytämme kurssia hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Sisällytä hakemukseesi ainakin seuraavat tiedot:

  • Mitä odotat kurssilta?
  • Miksi ajattelet perheesi hyötyvän koulutuksesta?
  • Kerro perhetilanteestasi
  • Lapsen tiedot (mahdollinen diagnoosi, ikä, muuta huomioitavaa)
  • Koiran tiedot (rotu, ikä, sukupuoli)
  • Kerro omasta koirankoulutuskokemuksestasi

 Hakuaika on 15.1.-1.4.2021.

 Hakemukset sekä kysymykset : susanna.hamalainen@skh-palvelut.com   

Lisätietoa Autismikoirasta www.autismikoira.fi 

Tervetuloa Autismikoirakurssille 2021!

(c) SKH-palvelut 2021